Riglos Quinto Malbec 2017

140,00 DKK

stk.

Vinmarken:
Som en del af den langsigtede strategi, da vinhuset skulle finde de bedste parceller til dyrkelsen af Malbec, blev to ganske særlige parceller udvalgt: den ene med adskillige jordbundstyper til at kunne opnå fuld modenhed, den anden med stenet jordbund for at kunne opnå kontrasterne i vinen. Druerne er tæt beplantede og opbundne á la pergola systemet. Marken drypvandes med vand hentet fra undergrunden 200 meter nede. Bladene på stokkene danner en form for skærm, der modvirker påvirkning af UV stråler. Desuden beskæres planterne hårdt og kun de bedre druer udvælges og sendes videre i systemet. Riglos lægger hovedvægten på balance og god syre. Højden og dræningen i området tillader vinhuset at vente med høsten til den ideelle modning i druerne alt i mens temperaturudsvingningerne mellem dag og nat intensiverer syren og modenheden i druerne. Dette fornemmes tydeligt i Malbec'en, der er dyb, persistent og harmonisk og som parres med en anelse Syrah, der ligeledes må siges at være aromatisk.

Vinfremstilling:
Druerne høstes manuelt i april om natten i bokse á 18 kg. På vingården udvælges de bedste druer og nedkøles. Derefter genudvælger man de bedste klaser, dernæst de bedste druer - med andre ord udvælges disse druer hele tre gange, før de når gæringsøjeblikket. Gæringen starter ved 8 grader og justeres langsomt op til 25 grader over 8 dage. Den totale tid med skaldkontakt er op til 19 dage for Malbec'ens vedkommende og 17 dage for Syrah'ens. Vinen blendes efterfølgende efter at være gennemsmagt adskillige gange og omstikkes til andengangsfade af fransk oprindelse gennem 6 måneder. Malolaktisk gæring finder sted tre måneder senere. Vinen filtreres og sættes på flaske ca. et halvt år senere.   

Aromaer:
Dybrød og violet farve, der afspejler aromaer af kirsebær og moreller og tranebær. Florale noter fra Malbec'en med de typiske noter af violer og liljer. Syrah'en bidrager med en lang række af komplekse indtryk fra den mere krydrede side så som peber og figner. På tungen er vinen aromatisk, fløjlsblød, elegant og afbalanceret i tanninbid, alkohol og syre.
I alt laves der 17.000 flasker.

Decanter deler point og gode ord ud om årgang 2011: 17.5pts/20 (91/100pts) "This is not through-and-through Malbec, but contains 8% Syrah. You get a lovely, perfumed, baked apple and blackberry pie Malbec nose with a very nice violet flower lift, and a shake of pepper. It’s fluid and sleek in the mouth, with further peppery/ spicy flecks decorating the vital, plum fruit."

Kunder der har købt dette produkt har også købt